Kamp Rotaları

12-10-2022 11:03
Kamp Rotaları

TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMP ROTALARI

Türkiye’nin en güzel kamp yerleri ve kamp rotaları
Biz de oturduk ve Türkiye’nin en güzel kamp alanlarını yazdık! En iyi kamp alanları nerede, kamp konaklama ücretleri, çadırlı kamp, karavanlı kamp ve uygun kamp alanları hangileri hepsini yazdık. Kemerleri taktıysanız başlıyoruz!  
Türkiye’nin en güzel kamp yerleri ve kamp rotaları

1-) Kaz Dağları – Edremit

Kamp deyince aklımıza gelen ilk yerlerden!
Kaz Dağları’nda kamp alanları Kaz Dağı Milli Parkı ve Özel Kamp Alanları olarak ikiye ayrılıyor.
Kaz Dağları Milli Parkı’na rehbersiz girmek, onların gösterdiği alanlar dışında kamp çadırı kurmak ve ateş yakmak yasak. Böyle olunca ekstra dikkatli olmanız gerekiyor. O yüzden bizim size önerimiz Milli Park’ta kalmak yerine, Kaz Dağları’nın en ünlü kamp mekanlarından olan ‘Hızır Kamp’ı düşünmeniz.
Hızır Kamp, Edremit’e bağlı Mehmetalan Köyü’nde, Zeytinli Çayı‘nın hemen kenarına kurulmuş bir park alanı. Özellikle yemekleri çok büyük övgüler alıyor.
Eğer çadırda kalmak istemezseniz, tesise bağlı olan bungalovlarda da kalabiliyorsunuz. Fiyatları çoğu kamp alanına göre biraz pahalı kalıyor, fakat giden arkadaşlarımızın çoğu yemekleri ve ortamı düşününce değdiğini söyledi. Bir de tabii mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. İnternet sitesinden numarasını alıp arayadabilirsiniz.

2-) Akyaka Orman Kampı – Muğla

Yarı Bodrumlu bir çift olarak Akyaka Orman Kampı’nı bu listeye almasak olmazdı!  
Önce iyi yönlerini sayalım; hemen dibindeki Albay Koyu’ndan denize girebiliyorsunuz. Oldukça temiz bir sahil. Fakat dik bir patikadan inildiği için çocuklular için çok uygun olmayabilir. Manzarası, çamaşırhanesinin olması ve Akyaka merkeze yakınlığı da diğer artılarından..
Olumsuz yönleri ise; akşamları oldukça gürültülü olması, tuvaletlerde hijyenin aşırı iyi olmaması ve sezonda kalabalık olması.
Rezervasyon ve daha çok bilgi için linkini şuraya bırakıyoruz.
 
3-) Yedigöller Milli Parkı – Bolu

Yedigöller, Batı Karadeniz’de bulunan, yazı – ilkbaharı – sonbaharı ayrı güzel bir doğa harikası. Adı üzerinde, 7 adet heyelan set gölünden oluşuyor!  
Yedigöller’de ister milli parkın içinde izin verilen alanlara çadır atabilir, ister Habitat Mesire Evleri’nin bungalovlarında kalabilirsiniz. Biz Habitat Mesire Evleri’nde kaldık ve açıkçası hiç memnun kalmadık, o yüzden parkın içinde çadırda kalmanızı önereceğiz.
Şöyle ki, çadırınızı getirip, gecelik ücreti kapıda girişte ödeyip çadıra izin verilen yerlerde çadır kurabilir, temel ihtiyaçlarınızı da yanınızda getirebilir veya milli parkın içindeki restoranda yiyebilirsiniz. 

4-) Çubucak Orman Kampı – Marmaris

Marmaris’i çok seviyoruz, özellikle Mayıs ve Eylül aylarında! Marmaris – Datça yolu üzerindeki Çubucak Orman Kampı’na ise bundan 5 yıl önce gidip çok sevmiştik.

İyi yanları, sahili çok güzel ve devlet işletmesi olduğu için fiyatları uygun. Karavan ve çadır kampı için de uygun. Giderken yol üzerindeki marketlerden alışverişinizi yapabiliyorsunuz.
Zor yanları; yazın çok kalabalık, rezervasyonsuz gitmemek gerekiyor. Kalabalık yüzünden WC ve duşlar çabuk kirlenebiliyor. Yine de yeşilin içindeki bu kamp alanını biz çok sevmiştik.

5-) Dalyan Camping – Dalyan, Muğla

Burası Dalyan Nehri kıyısında kamp kurabileceğiniz ya da bungalovlarında konaklayabileceğiniz bir kamp alanı. Ayrıca National Geographic’te bile Türikye’nin en iyi kamp yerlerinden birisi olarak geçiyor!   ve hatta kamp alanı 2500 yıllık Kaunos Kral Mezarları’nın tam karşısına kurulu.
Her türlü olanağınız yani elektrik, duş, WC, Wifi, bakkal ve hatta pazarı bile var. Eğer kamp bana uygun değil diyorsanız, bungalovlarda tam pansiyon kalabiliyorsunuz. Akşamları ise Happy Hour oluyor.

6-) Azmakbaşı Camping – Muğla

Muğla’dan devam!   Burası Gökova – Akbük koyunda bir kamp alanı. Olumsuz birkaç yanı olmasına rağmen (şimdi sayacağız) listeye yine de koyduk çünkü Gökova bizim canımız.. : )
Eğer çadırınız yoksa, kamp alanının bungalovu ya da çadırlarında kalabiliyorsunuz. Fakat burasının konsepti biraz farklı çünkü deniz kenarında değil. Buraya daha çok doğa yürüyüşü yapmak isteyenler, ya da arabası olanlar geliyor ki rahatça deniz kenarına gidebilsinler.
Olumsuz yanları şöyle; sıcak su belli saate kadar oluyor. Tuvalet ve duşlar her zaman temiz değil. Evcil hayvan kabul edilmiyor ve sinek sorunu var. Yine de ben doğayla iç içe olmayı seviyorum diyenler gitmeden önce iyice araştırmalı.

7-) Aktur Camping – Datça

Burası aslında Aktur’da bulunan bir tatil sitesi. Ve mükemmel bir koyun tam dibinde kurulu. İsterseniz çadırınızla gelip yeşillik alana çadır kurabiliyor, isterseniz de işletmenin konaklama seçeneklerini kullanabiliyorsunuz. Çadır kampında her türlü olanak mevcut ve etrafta da çok sayıda market var. Mini mutfağından, çardak alanlarına kadar gördüğümüz en kapsamlı kamp alanı burasıydı diyebiliriz. İlk defa kamp yapacaksanız çok çok iyi bir başlangıç olabilir.
Burası sörfçüler arasında da çok popüler çünkü çok yakınlarındaki dalgalı sahil sörf için çok uygun. Sahilin diğer tarafı ise her zaman çarşaf gibi..

8- ) Gargara Camping – Assos Çanakkale

Burası Çanakkale Assos ile Küçükkuyu arasında, doğayla iç içe, meyve ve zeytin ağaçlarının arasına kurulmuş bir kamp alanı.
Kumsalı oldukça temiz. Eğer kendi çadırınızı getirmiyorsanız işletmenin verdiği çadırlarda da kalabiliyorsunuz. Kendine ait restoranı da var. Tam pansiyon ya da yarım pansiyon şeklinde kalabiliyorsunuz. Tuvaletleri ve duş alma yerleri de gayet hep iyi yorum almış.
Eğer kafa dinlemelik bir kamp yeri arıyorsanız, bütün gün denize girerim, çardakta otururum çayımı kahvemi içerim diyorsanız buraya mutlaka bakın. 

9-) Kömür Limanı – Saros Körfezi Çanakkale

Bu kamp alanı da dalış severlere geliyor! Saroz Körfezi mercanlarıyla ünlü olduğu için, buraya gelip bir hafta on gün çadırda kalanlar ve tüm zamanını dalış yaparak geçirenler oluyor.
Koyun denizi oldukça temiz ve sakin. Koya giriş ise (tahmin etmişsinizdir) ücretli. Güncel ücretlere internetten bakabilirsiniz.

10-) Ada Camping – Cunda Adası

Geldik Cunda Adası’na!   Ada Camping, Cunda adasında kendi halinde, ve oldukça sakin bir işletme. Çadırda ya da bungalovlarda kalabiliyorsunuz. Restoranı da var fakat Cunda ortalamasına göre biraz pahalı.
Temizlik konusunda giden herkes memnun, tuvaletler ve duş alanları sık sık temizleniyor. Denizi (bir Cunda klasiği) olarak çok soğuk ama çok temiz.

Cunda İstanbul’a yakın olduğu için özellikle Bayram dönemlerinde kamp çok kalabalık olabiliyor. O yüzden gitmeden önce mutlaka aramak, ve mümkünse resmi tatillerde ve bayramlarda başka alternatiflere bakmak gerekiyor. 

11-) Bozcaada Ada Camping – Bozcaada

Biz gittiğimizde burası Bozcaada’nın tek kamp alanıydı, son yıllarda da bildiğimiz kadarıyla Bozcaada’ya başka kamp alanı açılmadı.
İster kendi çadırınızda, ister işletmenin çadırlarında kalabiliyorsunuz. İmkanları oldukça geniş, ve ortak alanlar da oldukça temiz. Ayazma Plajına yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.
Eksisi ise, haliyle yüksek sezonda ve resmi tatillerde çook kalabalık olması. Böyle olunca çadırlar sıra-ev gibi mecburen dip dibe giriyor. Gitmeden önce mutlaka arayıp yer ayırtmanız gerekiyor.

12-) Deniz Camping – Bademli Köyü, Dikili

Dikili’de Bademli Köyü’nde zeytin ağaçlarının altında, denizin dibinde sözlük anlamıyla ‘aşırı huzur dolu’ bir kamp alanı burası.
Kimi zaman bisiklet festivaline, kimi zaman zeytin hasadına denk gelebilir, ya da tekne gezilerine katılabilirsiniz.
Bademli Köyü, bizim doğallığı ve ‘citta slow’ yani ‘yavaş yaşam’ıyla büyüleyen yerlerden birisi olmuştur. Eğer buralara yolunuz düşerse bir gece bu kampta konaklama ve lokallerle muhabbet etme tecrübesini yaşamanızı çok isteriz.

13-) Kelebekler Vadisi – Fethiye

Kelebekler Vadisi bizim Ege’de açık ara en çok sevdiğimiz yerlerden!
Fethiye’de bulunan bu koya ulaşım biraz zor bir koy, fakat bir kez ulaşınca ne kadar keyifli bir yer olduğunu anlıyorsunuz.
Eğer kendi çadırınız yoksa kamp alanındaki bungalovlara da rezervasyon yaptırabilirsiniz ya da yine kampın çadırlarını kullanabilirsiniz. Kamp alanında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği çıkıyor. Öğlen de atıştırmalıklar oluyor. 

14-) İğneada Longoz Ormanları – Kamp Alanları

İğneada bizim İstanbul’da yaşadığımız dönemlerde sık sık gittiğimiz bir yer. Kamp alanları da özellikle son yıllarda çoğaldı. İğneada’daki en popüler dört kamp alanı şöyle;

İğneada Mert Gölü Mesire Alanı
Limanköy Bakırdere Koyu
Beğendik Köyü Plajı
Aypoloz Gölü Bulanık Deresi Milli Parkı

Gitmeden önce kamp alanlarını tek tek araştırabilir, gözünüze kestirdiğiniz bir tanesine gidebilirsiniz. Fakat tabii diğer organize kamp alanlarından farklı olarak burada suyunuzu yanınızda getirmeniz gerekiyor ve bazı bölgelerde sinek problemi olabiliyor. Burası daha çok kısa süreli, örneğin tek gecelik kamplar için uygun diyebiliriz. İlk kamp tecrübeniz olacaksa daha organize bir kamp alanı seçmeniz daha iyi olabilir.

15-) Borçka Karagöl – Artvin

Kamp dediğiniz tabii her zaman deniz kenarında olmuyor, doğanın içinde olmanın keyfi bambaşka! Artık gölün tam kenarında kamp yapmak yasak, ve aracınızla gölün kenarına da giremiyorsunuz fakat otoparkın üst tarafında bulunan ormanlık alandaki yeni kamp alanında çadır kurabiliyorunuz.
Çadırınızı kendiniz getirmeniz ve ekipmanlarınızı ayarlamanız. Yeme-içme konusunda da hazırlıklı gelmeniz gerekiyor. Göl çevresinde belediyenin işlettiği bir adet restoran var. Zorda kalırsanız yemek için oraya da gidebilirsiniz.
İşte bizim kamp alanı önerilerimiz böyle. Yazarken bile kamp günlerimize döndük ve kendimize yeni kamplar planlamaya başladık bile! 


Blog yazılarımız hakkında önerileriniz için tıklayın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.