İstanbul'un En iyi Ormanları

04-07-2024 13:33
İstanbul'un En iyi Ormanları
Yeşile Doyacağınız İstanbul Ormanları

Büyük şehirin stresi özellikle İstanbul gibi mega şehirde haftanın yorgunluğu ardından dinlenme ve yeşiliklerle dolu bir alanda huzur bulma ihtiyacı her birimizin önemli bir eksiği. Çok uzaklara gitmeden hafta sonu İstanbul ormanlarının tadını çıkartabilmeniz ve stresinizi atabilmeniz mümkün. İstanbul'un Yeşile doyabileceğiniz en temiz havasına sahip orman alanlarını sizler için hazırladık.

Belgrad Ormanı

Avrupa Yakası’nda orman denildiği zaman ilk akla gelen yerlerden birisi olan Belgrad Ormanı, Çatalca Yarım Adası’nın en doğu ucunda yer alıyor. Belgrad Ormanı hem Bizans hem de Osmanlı döneminde içme suyu kaynağı olarak kullanılırdı. Belgrad ormanı ismini Kanuni Sultan Süleyman’ın Sırbistan seferi sonunda Belgradlıları yerleştirikten sonra almıştır. Hem Akdeniz hem de Orta Avrupa iklimlerinin etkisi görülen ormanda binlerce farklı bitki çeşidi bulunmaktadır. Aynı zamanda zölgede av yasağı olduğu için onlarca farklı türde hayvan da ormanda yaşayabiliyor. Özellikle hafta sonu temiz hava almak, spor yapmak veya piknik yapmak isterseniz Belgrad Ormanı’nda ailenizle beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Sevgililer Ormanı

Belgrad Ormanı’nın devamı niteliğinde olan Sevgililer Ormanı, özellikle çiftlerin uğrak yeri. Eyüp içesinin Pirinççi Köyü ile Arnavutköy ilçesinde bulunan İstiklal mahallesinde yer alan orman piknik için ideal bir yer.

Atatürk Arboretumu

Avrupa Yakası’ndaki en popüler yeşil alanlarından birisi ise Atatürk Arboretumudur. Arboretum, ağaç veya ağaç ailesine ait odun bitkilerin yetiştirilmesi ve korunması adına çalışmalar yapılan yere verilen isimdir. Belgrad Ormanı’na bağlı oldukça büyük bir alana kurulu Atatürk Arboretumu yeşile doymak isteyenlerin vazgeçemediği bir lokasyon. Parkın içerisinde aynı zamanda doğal bir göl ve binlerce çeşitli ağaç türü bulunuyor.Atatürk Arboretumu’na yiyecek-içecek sokmak yasak ve içerisinde restoran ya da kafe bulunmuyor. Su şişesi ile girmek yasak olduğu için önceden su ihtiyacınızı karşılamanızda fayda var. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 09.00 ve 17.00 saatleri arasında açık olan parka giriş ise ücretli.

Alemdağ Ormanı

Avrupa Yakası’nda da olduğu gibi Anadolu Yakası’nda da birbirinden güzel ormanlar bulunuyor. Onlardan bir tanesi ise Alemdağ Ormanı. Üsküdar-Şile arasındaki hat üzerinde bulunan Alemdağ Ormanı, Çekmeköy ilçesinde yer alıyor. Paleozoik Silürien ve Devonien devirlerine ortaya çıkan kayaçlar sayeinde oluşan Alemdağ Ormanı, üzerini kaplayan bitki örtüsüyle Anadolu Yakası’nın oksijen depolarından bir tanesidir. İstanbul’un en yüksek ikinci tepesinde yer alan ormanda mesire alanı da yer almaktadır. Taşdelen Ormanı Yine Çekmeköy İlçesi sınırlarında bulunan Taşdelen Ormanı, Alemdağ ve Taşlıtepe ormanları arasında yer alır. Çam, meşe, kayın ve köknar ağaçlarıyla kaplıdır ve oldukça sakin bir mesire yeridir. 800 dönüme yayılan bu güzelliği öne çıkaran asıl zenginlik ise, orman içindeki çeşmelerden akan meşhur tertemiz Taşdelen Suyu’dur.

Aydos Ormanı

Şehirden kaçıp bol oksijenli bir alanda keyif mi yapmak istiyorsunuz? O zaman Aydos ormanları tam da size göre demektir. Her mevsim ziyaretçilerine binbir türlü güzel manzara sunan Aydos Ormanı, tabiatı ve sessizliğiyle sakin bir hafta sonu geçirmek için birebir. Anadolu Yakası’nda yer alan ormanın derinliklerine doğru yürüyüşe çıkabilir, bisiklete binebilir veya başka sporlar yapabilirsiniz. Ormanda bir de meşhur Aydos Gölü bulunuyor. Eğer tercih ederseniz deniz bisikleti kiralayarak gölde keyifli bir tura çıkabilirsiniz. Aydos Ormanında aynı zamanda ailelerin vakit geçirebileceği piknik alanları da mevcut. Pikniğinizi yaptıktan sonra Aydos Tepesine çıkarak İstanbul’un o güzel dillere destan manzarasını da kuşbakışı inceleyebilirsiniz.

Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

Anadolu Yakası'nda, Karadeniz kıyıları yakınında bulunan ve Ayhan Şahenk Vakfı tarafından oluşturan bir ormandır. Kanlıca Orman Müdürülüğü'nün görev bölgesinde yaklaşık 15 hektarlık bir alanda oluşturulmaya başlanan orman Şile'nin Karakiraz ve Beykoz'un Kılıçlı köyleri arasında yer alıyor.

Kayışdağı Ormanı

Anadolu Yakası'nda, Ataşehir ve Maltepe ilçeleri arasında yer alan Kayışdağı ormanın çevresinde yerleşim birimleri ve Yeditepe Üniversitesi yer alıyor. Kayışdağı-Başıbüyük-Aydos orman hattının en batısında bulunur. Orman çevresinde yürüyüş parkularları ve mesire alanları mevcut. Eğer Kayışdağı Ormanı'na yakın bir mevkiide oturuyorsanız temiz hava eşliğinde sporunuzu yapabilirsiniz.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı

İstanbul Beykoz ve Ümraniye arasında bulunan ve önceki adı İstanbul Kent Ormanı olup şimdilerde adını bir padişahtan alarak Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı ismiyle anılan, İstanbul’un en büyük mesire alanı olmasıyla biliniyor. Elmalı Barajı kıyılarına kadar yayılan ormanın tam ortasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bağlanan O-2 Otoyolu geçmektedir. 11 km’lik yürüyüş parkuruna sahip olması, piknik ve mangal alanlarıyla özellikle ailelerin keyifli vakit geçirebileceği orman, ulaşım kolaylığıyla da sakin bir hafta sonu geçirmek isteyen İstanbul’lular tarafından sıklıkla tercih ediliyor.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.